marți, 6 decembrie 2011

1 Decembrie. Ziua Naţională a României





Gânduri de 1 Decembrie


         E frig iar lumea se adună pe străzile însufleÅ£ite de zăpadă. La fel a fost cândva...demult. AcelaÅŸi sentiment care ridică sufletele deasupra mulÅ£imii. Poate nu înÈ›elegem ce a însemnat cu adevărat Marea  Unire, ea a fost jertfa ÅŸi strădania de sute de ani a unor oameni minunaÅ£i, care chiar au făcut “minuni”, deasupra caracterelor din ziua de azi. DeÅŸi limitele ţării erau restrânse, din depărtări câte suflete nu se uneau spre simţămintele unei Românii unite, în mijlocul unei singure Å£ari. Nu cunoaÅŸtem miile de inimi care au bătut la un moment dat ÅŸi pentru totdeauna în România Mare, cu ochii aÅ£intiÅ£i spre cer. Toate acestea le retrăim în fiecare an, în această zi de sărbătoare, 1Decembrie.
                                                                                                                                                                                                                                      Ioana Zah
  

 Desen: Popa Andra


        1 Decembrie este Ziua NaÅ£ională a românilor. Pe 1 Decembrie 1918 românii ÅŸi-au îndeplinit dorinÅ£a arzătoare, aceea de a se uni. AÅŸa că 1 Decembrie nu trebuie să însemne doar ieÅŸirea în stradă ÅŸi admirarea defilării. Această zi trebuie să stârnească un sentiment de patriotism, de bucurie ÅŸi de mândrie.
                                                                                                              Monea Andreea

                                                          Desen:  Dăian Mara

Ziua naţională a românilor este ziua specială în care noi, cei care iubim şi ne mândrim cu ţara noastră suntem uniţi. Această zi a unit Transilvania cu România şi tot această zi ne va uni mereu. Este ziua specială pentru toţi românii şi se numeşte simplu: 1 Decembrie. Prin simplitatea acestei zile în sufletul tuturor va răsări bucuria şi împlinirea, alături de iubirea noastră faţă de România.
                      
                                                                                                   Popa Andra


          O zi specială pentru toÅ£i românii este 1 Decembrie, ziua în care ei s-au unit având prietenie ÅŸi încredere în suflete. Pentru mine, această zi reprezintă un moment în care ne amintim speranÅ£ele pe care românii le-au avut în suflete atunci când s-au unit. Având aceste lucruri în minte ar trebui sa fim încrezători, mândri de Å£ara noastră ÅŸi să ÅŸtim pentru viitor că oriunde ne-am afla, cât de departe sau aproape de Å£ară, să fim siguri ca ne-am împlinit datoria fată de ea.
                                                                                                
                                                                                                         HaÅ£egan Emanuela

Imagine: Dumitru Denisa

Pentru mine ziua de 1 Decembrie înseamnă România, România Mare. Dar din păcate nu toÅ£i românii ÅŸtiu semnificaÅ£ia acestei date foarte importante deoarece nu mai ÅŸtiu ce înseamnă să fi patriot. Chiar acum, când avem nevoie de români patrioÅ£i aceÅŸtia nu sunt interesaÅ£i de Å£ara lor pentru că aceasta, cred ei, nu le oferă nimic. România este Å£ara în care ne-am născut ÅŸi în care trăim ÅŸi pentru asta trebuie să-i fim recunoscători prin patriotism. AÅŸa că „IubiÅ£i România!”
                                                                                                           
                                                                                                            HaÅŸegan Andrei



         1 Decembrie e ziua Unirii. Tocmai de aceea ar trebui să fim cu toÅ£ii mai solidari ÅŸi mult mai conÈ™tienÈ›i de ceea ce înseamnă România pentru noi. Suntem mândri că suntem români ÅŸi împărtăşim tuturor câte puÈ›in din mândria neamului nostru. Suntem încântaÅ£i de fiecare reuÅŸită ÅŸi întâmpinăm cu multă bucurie orice prilej de a marca onoarea ţării noastre. Suntem liberi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a ne îndeplini speranÅ£ele ÅŸi visele ÅŸi suntem înconjuraÅ£i de oameni buni, cu suflete calde. De aceea, îmi doresc să dăinuie în inimile noastre de cetăţeni ai României iubirea faţă de Å£ară.
                                                                                                              
                                                                                                              Iulia Dreghiciu



Imagine: Voica Vlad


        Ziua de 1 Decembrie reprezintă Ziua NaÅ£ională a României. Dar mai concret această zi înseamnă unire. ToÅ£i românii ar trebui să fie uniÅ£i ÅŸi să îşi manifeste dragostea faţă de Å£ară prin prietenie ÅŸi înÅ£elegere.

                                                                                                              Alexandra Rusan