sâmbătă, 17 decembrie 2011

Introducere în ţinutul frigului


Zâna cea albă a sosit pe meleagurile noastre în sania ei de argint. Ca o adevărata războinică, ea pune stăpânire pe pământ îmbrăcând întreg ţinutul în albul zăpezii, totul fiind misterios şi grandios. Soarele, prizonier în dosul draperiilor de nori grei şi ameninţători, încearcă să se elibereze, dar nu reuşeşte.
Într-o dimineaţă, din cerul posomorât fulgii argintii se jucau în zborul lor zglobiu, pe o melodie ştiută doar de ei. Oraşul s-a învăluit în fluturarea albă, luminoasă şi feerică. În câteva minute iarna a aşezat peste întinderi broderii albe, ţesute mărunţel cu miliarde de cârlige şi ace. Copacii s-au înfăşurat într-o manta sclipitoare, dansând şi ei în zborul legănat al dimineţilor reci, iar clădirile s-au împodobit cu lâna rece, scânteietoare. Cristalele sclipitoare parcă îţi luau ochii în jocul lor vesel şi zburdalnic, iar câmpul era acoperit cu mii de steluţe argintii.
Iarna cea mult aşteptată, atât de copii cât şi de adulţi, a adus cu ea magia sărbătorilor care umplu sufletele tuturor cu multă bucurie.

Publicat de Alexandra Mărginean


 Desen: Ioana Zah